top of page

Voor wie?

Jeugdfilm in Brugge brengt onderwijs, families, verenigingen of organisaties in contact met het prikkelend filmaanbod voor jongeren van JEF, MOOOV en Cinema Lumière. Verschillende doelgroepen die elk een andere aanpak vragen en waar Jeugdfilm in Brugge graag en bedreven op inspeelt.

Prikkelend filmaanbod

We schuiven hier graag de drie filmorganisaties naar voor. Via hun website vind je meer info & aanbod voor families, scholen & organisaties.
Wil je graag advies op maat voor film, prijzen, het boeken van een zaal, extra omkadering…  Contacteer hen dan persoonlijk via het mailadres onderaan.

Cinema Lumière

3_Cinema-Lumière.jpg

Alle dagen cinema in Lumière Brugge. Een genot dat we ook aanbieden aan scholen, want uit films zijn lessen te trekken. Kom met je klas naar een zelfgekozen film of sluit aan bij ons vast programma. Als aanvulling op de lessen of als ontspannend uitje voor de leerlingen, het kan allemaal.

Naast het aanbod voor scholen staan er ook familie- & kinderfilms op het programma op woensdag & weekenddagen. 

Contact:

simon.vanbeylen@lumiere.be

JEF

2022 festival lumière brugge kinderjury foto (c) femke den hollander (19).jpg

JEF brengt eigenwijze, supergoeie jeugdfilms in de filmzaal, bij je thuis en op je school. JEF is er voor en door kinderen en jongeren en nodigt hen uit om mee te doen aan filmworkshops. Leerkrachten worden verwend met filmwijze lesomkadering zoals gratis lesmappen of de mogelijkheid om na een filmvertoning een nagesprek of workshop in te plannen voor de klas. Ieder jaar tijdens de krokusvakantie vindt het JEF festival plaats in verschillende steden in Vlaanderen, waaronder ook in Lumière Brugge. Je bekijkt tijdens het JEF festival de nieuwste films, experimenteert met nieuwe media, ontmoet er filmmakers en creëert je eigen films.

MOOOV

mooov logo en vormpjes-02.png

Het tonen van de diverse wereld staat centraal in de werking van MOOOV. Op het jaarlijkse filmfestival kunnen scholen en families genieten van films en activiteiten, maar ook doorheen het jaar is er voor leerkrachten een ruim filmaanbod mét gratis lesmateriaal, voor alle onderwijsniveaus en -types.

Contact: hannelore.gheldof@mooov.be

En... actie!

Wil je deel uitmaken van de Jeugdfilm In Brugge-crew? Heb je een filmproject op school? Ben je op zoek naar een interessante spreker? Wil je een debat op poten zetten met film als gespreksstarter? Of heb je een ander - liefst filmgerelateerd ;-) - wild idee? Trek dan zeker aan onze mouw, wij denken graag met je mee. Neem hier (link naar de betreffende pagina) alvast een kijkje, daar sprokkel je zeker al wat inspiratie.

bottom of page